top of page

Neden?

Güncelleme tarihi: 10 Ağu

“Neden gitti? Neden artık beni sevmiyor? Neden bana bu lafları söyledi? Neden biz şimdi böyleyiz? Neden beni aramıyor?”

 

Hiç neden sorusu içerisinde boğulmuş gibi hissettiğiniz oldu mu? Bir bitiş, acıdan, üzgünlükten, özlemekten daha çok neden sorusu denizine ışınlayabiliyormuş meğerse sizi. Oysa ne önemi var değil mi? Günün sonunda bitti, günün sonunda hayatımın sonuna kadar

yanımda olacağına inandığım insan, benden gitti. Gidişinden daha çok neden gittiğini anlamaya çalıştım hep. Neden sorusunun cevabını bulabilirsem, neden gittiğini anlarsam, canım bu kadar acımaz, onu artık özlemem ya da birbirimize geri dönüş yolunu bulabiliriz sandım.



Şimdi fark ediyorum da aslında konu sadece bu ayrılık değil. Hayatımda ne zaman bir değişiklik olsa, ben gitsem ya da benden gidilse, işten ayrılsam, bir arkadaşımla kavga etsem, ne olduğuna değil neden olduğuna bakıyorum. İlk aradığım cevap hep neden sorusunun cevabı oluyor. Neden sorusu sormak, kontrolü kendi elime alacağımı düşündürüyor ama hiçbir zaman cevaba ulaşamıyorum. Her bulduğum cevap yeni nedenleri doğuruyor ve bu sonsuz döngünün içerisinde sıkışıp kalıyoruz. Bir yandan da bana ne olduğunu, ne hissettiğimi kenara koyuyorum. Neden olduğunu anlayabilirsem, kırılmama üzülmeme gerek kalmaz gibi geliyor. Oysa ne olursa olsun benim de kalbim kırılıyor, yaşlar gözlerimi dolduruyor. Kendi duygularımı kenara koyup, karşının bu yaptığı eylemin nedenine o kadar kafa yoruyorum ki, yorgunluktan kendimi iyileştirmeye halim kalmıyor.




 

Ama gelelim bu seferki neden sorusunun baş kahramanına: boşanmak. Bu dünyada en iyi tanıdığıma inandığım insan, birlikte bir hayat geçirmeye söz verdiğimiz eşim ile yollarımızı ayırdık. Neden bitti, neden gitmek istedi, neden birbirimizden vazgeçtik, neden başka bir yol denemiyoruz soruları bu sefer tümden cevapsız kaldı. İki kişilik bir oyunun içerisinde cevapları tek başına aramak maalesef yeterli olmuyormuş. Sanki biri gelip neden bittiğimizi anlatsa, bu ayrılığı atlatmak çok kolay olacak. Nedenini bilirsem, olayın etkisi kalmayacak gibi. Saçma olduğunun farkındayım, cevap bulmak olanı değiştirmeyecek ama bu neden sorusunun cevabını ararken beynime o kadar fazla mesai yaptırdım ki sanki cevabı bulsam, her şey çözülecekmiş gibi gelmeye başladı artık.

 

Doğru soru ne bilmiyorum ya da doğru bir soru var mı gerçekten? Bitişin ardından ne yapmak insana iyi gelir? Zaman gerçekten her şeyin ilacı mı emin değilim. Neden diye sormaya başladığım günden beri, kafamın içerisinde başka hiçbir şeye yer kalmamış gibi hissediyorum, kendime bile.

 

Şimdi yeni bir sorum var: Neden, Neden Diye Soruyorum?

 

 



6 ay sonra durum güncellemesi: Neden sorusunun cevabını bulamadım ama bu soru bizi çok güzel bir yolculuğa çıkarttı. Zaman gerçekten her şeyi iyileştirdi, yenilikler, güzelliklerle geldi. Hayat yine yolunu buldu ve her şeyin gerçekten bir nedeni olduğunu gösterdi. Bazen her şey ters gittiğinde, üst üste geldiğinde, içinden çıkmak imkansız gibi göründüğünde, hayat gerçekten daha güzel şeylerin hazırlığı içerisinde olabiliyormuş! İyi ki NKY <3

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page