top of page

Love Bombing mi, Cicim Ayı mı? Hangisi Gerçek?


Son zamanlardaki her duyguyu bir tanıma sıkıştırma furyasının farkında mısınız? İnternet ve sosyal medya, etiketlerle, psikolojik çıkarımlarla, tanımlarla dolup taşmış durumda. İşin en acısı kaçımız gerçekten bu tanımların gerçek anlamlarını biliyor? Yeni bir ilişkiye başladığımızda bile hemen bu sorular devreye giriyor: "Acaba narsist mi?" "Bu love bombing mi?" "Benching mi yaşıyorum?" Liste uzayıp gidiyor. Peki, bir ilişkiye başladığımızda asıl amacımız, karşımızdaki insanı tanımak değil mi? Gerçi itiraf etmeliyim, günümüzde insanları gerçekten tanımak da ne kadar kolay, belki başka bir bölümde de bu konuyu konuşmamız gerekiyordur...


İlişkilerin en başında, her şeyin toz pembe olduğu, midenizde kelebeklerin uçuştuğu o tatlı anların tadını çıkarmamız gerekirken, biz sürekli "Başımıza ne gelecek acaba?" diye düşünmek zorunda kalıyoruz.




İTİRAZ EDİYORUM HAKİM BEY!

Neden o güzel anları doya doya yaşamak yerine, hep bir şeylerin ters gideceğinden korkuyoruz? Bazen sadece her şeyi sadece yaşamak ne zamandan beri bu kadar zor oldu? Tüketim çağında yaşıyor olmamıza rağmen, tüketmekten ziyade düşünmeye mesai harcıyoruz. Yalan yok, ben kendi ilişkimde bıraktım işin ucunu, yollar bizi nereye götürürse gidelim dedim. Eğer bu süreçte bir love bombingse, suçluyum, suçluyuz zira karşılıklı bir bombalama söz konusuydu! Ama buna love bombing demek doğru mu gerçekten?


Cicim ayları dediğimiz o büyülü dönemin kendisi zaten biraz fazlasıyla sevgi dolu değil mi? Birbirimize karşı daha anlayışlı, daha hoşgörülü, daha sürpriz dolu olmamız çok normal değil mi? Bu tatlı anları neden illa bir kalıba sokmak zorundayız? Sanki her güzel anın altından bir şey çıkacakmış gibi hissetmek… bu duyguyu tanıyanlarınız vardır eminim.




Love Bombing görsel
Love Bombing

Sonra sosyal medyaya bir bakıyoruz, sanki her ilişki love bombing ile başlıyor ve ghosting ile bitiyor. Hayır, bu bir ilişki değil, bir kabus senaryosu gibi! Bu arada, bu kavramların Türkçeleri tahmini ne zaman lugatımıza girer? 😅


Bence hayatta biraz daha akışa bırakmaya, biraz daha rahatlamaya ihtiyacımız var. Her anı doya doya yaşamak, korkmadan, çekinmeden... Eğer karşı tarafta kötü bir niyet varsa, o zaten bir şekilde ortaya çıkar. Ben hala o bildiğiniz Polyana işte :)


16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page