top of page

Kitapları İnceliyorum: Beni Gözünüzde Büyütmeyin - Gülse Birsel

Sevgili Kafayı Yemeyenler Kulübü, bu yaz günlerinde içinizi ısıtmaya ihtiyacımız yok ama belki kahkahalara ihtiyacınız vardır diye düşündüm ve sizler için Gülse Birsel’in yeni kitabı "Beni Gözünüzde Büyütmeyin" okudum. Haydi gelin kitaba biraz daha yakından bakalım!





Gülse Birsel kitabı okumak, tıpkı sıcak bir yaz gününde serinletici bir dondurma yemeye tabi ki benzemiyor ama yine de her sayfasında insanın içini ferahlatan, yüzünü güldüren bir deneyim sunuyor. Elinize alır almaz fark edeceksiniz ki Birsel’in kendine has üslubu, o hafif ironik ve mizahi dokunuşlarıyla sizi hemen içine çekecek.


Kitap boyunca, Gülse Birsel’in hayatın içinden yakaladığı küçük detaylara, o absürt ve komik anlara şahit oluyorsunuz. Mesela erkek gribinin, kadın gribinden çok daha ağır geçtiğini hangimiz bilmiyoruz ki? İşte Birsel’in bu anları yakalayıp komik bir şekilde anlatma yeteneği, kitabı okurken sık sık “Bunu ben de düşünmüştüm!” dedirtiyor.


Birsel’in kitabında kendisine yaptığı ince dokundurmalar da cabası. “Beni gözünüzde büyütmeyin!” diyor ama haydi gelin kabul edelim, bence büyütelim! Kitap boyunca hem büyütmeyin diyor hem de neden büyütülebileceğine dair olaylar anlatıyor. Ama tüm bunları yaparken de okuru sıkmadan, sanki bir arkadaşınızla sohbet ediyormuş gibi keyifli bir okuma sunuyor.


Eğer Gülse Birsel’in sıkı bir hayranıysanız, bu kitabı okumayı zaten çoktan kafaya koymuşsunuzdur. Ama onun kalemiyle henüz tanışmadıysanız, "Beni Gözünüzde Büyütmeyin" kesinlikle mükemmel bir başlangıç. Çünkü kitap bittiğinde hem gülecek hem de “Keşke biraz daha uzun olsaydı” diyeceksiniz. Kitapta yeni TV projeleri müjdeleri de aldık, hadi size azıcık spoiler vermiş olayım!


26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page