top of page

Doğrusunu Bildiğimiz Yalanlar: Yalan Değil, Hepimiz Söylüyoruz!

Güncelleme tarihi: 15 Eyl


Doğruluk mu Yalan mı?

Haydi itiraf edelim, hangimiz bu "doğrusunu bildiğimiz yalanları" kullanmadık ki? Hani şu karşı tarafın da yalan olduğunu bildiğini bildiğimiz ama yine de bir şekilde söylediğimiz o sevimli "beyaz" yalanlar. İlişkilerde bazen karşımızdakini kırmamak, bazen de “aa ne acımasız biri” diye düşünülmemek adına bu yalanlara sığınıyoruz. Hepimizin ortak sırrı işte!

 

Bu konuda bir Friends sahnesi var, tam bu yalan meselesine örnek. Phoebe, bir randevudan döner ve arkadaşları ona nasıl geçtiğini sorar. O da biraz üzgün bir şekilde, "Bunu bir daha yapmalıyız dedi," der. Herkes hemen "Tüh, kötü olmuş!" derken, Rachel şaşkın bir şekilde, "Ama tekrar buluşalım demiş, ne var bunda?" diye sorar. İşte tam bu noktada, arkadaşları ona klasik ilişki yalanlarını açıklar: Mesela, biri size "Bence başkalarıyla da görüşmeliyiz" diyorsa, aslında "Ben zaten başkalarıyla görüşüyorum" demek istemiştir. Rachel şaşırarak sorar: "Hepiniz biliyor muydunuz bunu?" Evet Rachel, hepimiz biliyoruz!




 

Bunun gibi yalanlar işte. Her ne kadar klasikleşmiş olsa da, bazen inanmak daha kolay geliyor. İşin kötüsü, ben de bir zamanlar bu “doğrusunu bildiğimiz yalanların” altında "Belki de doğrudur yaaa!" diye düşünenlerdenim. Ama bugüne kadar doğru çıktığı bir duruma denk gelmedim. Hani hep en iyiyi bekleyen Polyanna bile benim yanımda pes ederdi, o derece! Ama ne diyeyim, yine de yatırım tavsiyesi değildir. 😂

 

İlişkilerde bu beyaz yalanların işleri kolaylaştırdığı kesin, stresi azaltıyor ve belki geçici bir çözüm sunuyor. Ama dürüst olsak, dan dun konuşsak, alışmaz mıyız sizce? Kimse kafasında kurmaz, herkes rahat rahat yaşardı. Bu yüzden tüm yetkilileri göreve çağırıyorum!


Doğrusunu bildiğimiz yalanlar yasaklansın, herkes doğruyu konuşsun!


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page