Damla’nın bölümlerle ilgili kişisel yorumlarını ve deneyimlerini paylaştığı yazılar
Doğrusunu Bildiğimiz Yalanlar: Yalan Değil, Hepimiz Söylüyoruz!
Haydi itiraf edelim, hangimiz bu "doğrusunu bildiğimiz yalanları" kullanmadık ki? Hani şu karşı tarafın da yalan olduğunu bildiğini bildiğimiz ama yine de bir şekilde söylediğimiz o sevimli "beyaz" yalanlar. İlişkilerde bazen karşımızdakini kırmamak, bazen de “aa ne acımasız biri” diye düşünülmemek adına bu yalanlara sığınıyoruz. Hepimizin ortak sırrı işte!
Yalanların Rengi mi Olurmuş?
Yalanları da günlük hayatımızda bir noktadan sonra renklerine göre ayırmışız ve “Buna daha tatlı bir renk verelim tatlış yalanlar bunlar.” deyip bazılarına pembe, “Bunlar da zararsız yalanlar ya” deyip beyaz olarak ikiye bölmüşüz. Bahsedeceğim yalan konseptinin içine tabi ki de birine zarar vermek ya da üzmek için olanlar giremeyecek çünkü öyle şeyler yapmayın. Cıss..
Cansu’nun psikolog gözüyle yaptığı analizler ve değerlendirmeler
Gerçekten Ne Zaman ve Neden Yalan Söyleriz?
Yalan söylemek, insanların bir şekilde kaçındıkları veya yüzleşmekten çekindikleri bir gerçektir. Hepimiz, en az bir kez bile olsa, yalan söylemişizdir. Peki, neden yalan söyleriz? Bu davranışın ardında hangi psikolojik mekanizmalar yatıyor? Yalanın psikolojisine dair birkaç temel noktayı inceleyelim.